Nieuws

't KON naar Hohenleimbach Duitsland

Vrijdag 3 september was het zover. Leden van `t KON en een gedeelte van hun familie (fanclub) gingen voor de tweede keer op uitnodiging van de familie Müller, die in Hohenleimbach een gasthof/hotel runnen, de kermis muzikaal opluisteren.

Het was een geweldig hartelijk ontvangst, het was net of je bij je familie op bezoek kwam. Het zonnetje scheen (en dat bleef het hele weekend zo). Toen wij in de middag arriveerden kon het weekend beginnen. Wij hadden er allemaal zin in. Grote posters waren opgehangen in het dorp, met daarop het programma van de kermisdagen en een foto van ‘t Kon. Ook in het plaatselijke krantje stond het optreden vermeld. Het is wel heel apart om zoveel aandacht te krijgen.

Na een lekker welkomstdrankje en een geweldig buffet moest het echte werk beginnen, en dat was muziek maken.
De jongeren openen daar de kermis door een kermisboom te plaatsen die zo’n 25 -30 meter hoog is. Het is een heel ritueel, met brandende fakkels voorop komen ze aanlopen met de boom. Met behulp van tractoren wordt de boom rechtgezet, en dat natuurlijk onder muzikale opluistering van `t KON.
Na het drinken van een lekkere snaps werd het feest binnen voortgezet.

Voor dit uitstapje was er een commissie samengesteld om deze dagen zo goed mogelijk te laten verlopen, en zodat er ook een programma
was voor overdag . Zaterdag gingen wij naar Koblenz waar we een heerlijke lunch kregen, verzorgd door onze gastvrouw Elke Müller. Lekker zittend op de kade aan het water. Daarna maakten we een boottocht over de Moezel en de Rijn, een leuk en gezellig uitstapje.
‘s Avonds was het weer gezellig feesten in de zaal, met medewerking van `t KON.

Zondagmorgen was er om 9.30 uur een mis in de plaatselijke kerk, daarna was het frühshoppen met een optreden van het `t KON.

Met gemengde gevoelens gingen wij voor de tweede keer naar
Hohenleimbach. De eerste keer was geweldig geweest, zou de tweede keer dat ook zo zijn? Ja, volmondig kunnen we zeggen dat het meer als geweldig was. Een groep waar het oudste lid 80 jaar en het jongste lid 43 jaar oud is en de sfeer onderling zo goed is maakt dit uitstapje weer uniek, en denken wij er met veel plezier aan terug.
En dat is mede te danken aan Elke en Uwe Müller waar wij echt de gast waren. Hun gastvrijheid is geweldig.

Namens een trouw fanclublid

[ Terug ]